Travskolans invigning

Ett flertal besökare hade infunnit sig och fick uppleva när legenden Jim Frick klippte av bandet med invigning av Solvalla Travskola. För det ändamålet har Jim upplåtit sitt stall, som nu är nyrenoverat för ett ansenligt belopp.
SHF hade tillfälle att få en pratstund med Jim och även hans hustru Åsa, som har gjort ett fantastiskt och beundransvärt arbete efter den stora travolyckan.

Den som ska hålla i Travskolan som ledare är:

Elin Westerlund
Titel: Stallansvarig samt ledare på Travskolan
Född: 1984
Utbildning/yrke: Travhippolog, anställd som stallansvarig på Travskolan. Utbildad travskoleinstruktör, genom Svensk Travsport.
Hästerfarenhet: Började rida som 7-åring. Skaffade sköthäst som tonåring och tävlade lite på klubbnivå i hoppning och dressyr. Efter gymnasiet började jag jobba som hästskötare hos en travtränare ett par månader. Fick sedan jobb i England hos en galopptränare. När jag kom tillbaka till Sverige insåg jag att det var trav som var min sport, så jag tog monté- och körlicens samt tävlade lite.
Intressen: Träna, lyssna på musik, se på film och läsa böcker.
Favorithäst: Sväva och Aladdin

Hoppas nu att denna ambitiösa Travskola nu bidrar till att föra travintresset vidare, och speciellt väcka ungdomarnas intresse för travhästar.

Invigningen avslutades med att SHF fick tillfälla att få en pratsund med Solvalla VD Tore Fyrand. Naturligtvis erbjöds Tore såsom hästägare att bli medlem i SHF, något som han ställde sig väldigt positiv till.


För SHF/Börje Johansson