Åby Hästägarförening

Årets Hästägarprofil

I samband med lördagens tävlingar hedras ”Årets Hästägareprofil på Åby”. Det är Åby Travhästägareförening som delar ut det nyinstiftade hederspriset till en hästägare som gjort särskilda insatser och på olika sätt sprider glädje och entusiasm kring travsport.
Åby Travhästägareförening
22 tim ·
MISSA INTE VÅRT NYA FINA PRIS!🏆

I samband med lördagens tävlingar hedras ”Årets Hästägareprofil på Åby”. Det är Åby Travhästägareförening som delar ut det nyinstiftade hederspriset till en hästägare som gjort särskilda insatser och på olika sätt sprider glädje och entusiasm kring travsporten. För 2018 har Tony Löfqvist utsetts till Årets Hästägareprofil. Motiveringen lyder:

”Mölndalsgrabben Tonys hästintresse väcktes när han redan som liten följde med sin far till Åbyfältets tävlingar. Sedan dess har Tony Löfqvist som nu hunnit bli 55 år varit engagerad i travet hela sitt vuxna liv. Vid sidan av professionen som ledande strålningsexpert har Åby och hästarna spelat en central roll i Tonys liv. Oförtrutet utan sinande entusiasm och energi har han varit engagerad som hästägare. Han har haft hästar i både professionell - och amatörträning.
Även när Tony Löfqvists hästar har spelat blygsamma roller i resultatlistorna har Tony inte passerat obemärkt förbi. Med sitt intresse, sin debattlusta och obändiga tro på sina hästar är han en sedan länge känd profil på Åby.

Under 2018 är det inte bara Tonys glädjescener som exploderat utan också hans båda hästar. No Comment och Vikings Preacher har tillsammans vunnit 10 lopp, samtliga på storbanor, och tjänat 650 000 kronor. Egenuppfödda och egentränade båda. Kronan på verket var Vikingens V75-seger på hemmabanan Åbys jultrav den 15 december. Vännen och kusken Anders Christiansson som vanligt i vagnen. Glädjescenerna spred ringar på vattnet över trav-Sverige.
Åby Travhästägareförening hyllar Tony Löfqvist som Årets Hästägareprofil på Åby 2018.”

Hoppas vi se på lördag!👍😄