Fyra banor bidrog med egna pengar till prismedlen

Fyra banor får grönt ljus av Travhästägarna för att de valde att skjuta till egna pengar utöver de prismedel som de tilldelats av Svenska Travsport och insatser från hästägare.


De fyra banorna är Solvalla, Boden, Lindesberg och Visby.
-Dessa fyra har förstått betydelsen av hur viktigt det är att skapa förutsättningar för bättre ekonomiska villkor för oss hästägare, säger Mikael Melefors, Travhästägarnas ordförande i ett uttalande.

Förra året tävlades det om 900 miljoner kronor i svensk travsport. Av den summan användes 789 miljoner för att täcka de garanterade prisnivåerna i loppen. 67 miljoner kronor fick banorna själva bestämma över hur de skulle användas. Till exempel till driften av banorna istället för till prismedel.

-Från Travhästägarna anser vi det helt oacceptabelt att det finns banor som använder prismedel till sin egen drift och inte klarar att finansiera banan på de driftsmedel de fått från Svensk Travsport, säger Mikael Melefors.

Mikael Melefors menar att banorna generellt måste bli bättre att skapa egna intäkter för att driva anläggningarna:
-Det kan ju inte vara rimligt att vi till exempel har en bana som använt cirka 150 000 kronor av prismedel varje månad till driften.