Corona-beslut som väckt synpunkter

Travhästägarna uppmanar alla hästägare att ta sitt ansvar och respektera beslutet om att stänga stallbacken även för hästägarna.
Beslutet om att hästägaren inte får komma in på stallbacken när hästen tävlar har mött en del protester i hästägarleden. Travhästägarna vädjar nu till alla att respektera Svensk Travsports beslut.

Från och med torsdag den 12 mars hålls alla svenska travbanors publikplatser stängda för publik. Men även stallbacksområdena har stängts. Där släpps bara hästskötare, tränare, kuskar och transportör in utöver funktionärer och den personal som krävs för att hålla stallcaféer öppna.
Anledningen är att minimera risken för smittspridning av coronaviruset.
-Från Travhästägarna uppmanar vi alla att respektera Svensk Travsports beslut, säger Mikael Melefors, ordförande för Travhästägarna.

Travhästägarna har förståelse för att många är besvikna över att inte kunna få vara på plats när hästen tävlar.
-Men alla måste visa respekt och ta ansvar för att bidra till en minskad smittspridning, säger Mikael Melefors.

Hittills har Svensk Travsport också valt att fortsätta tävla vilket också betyder att vi fortfarande har möjlighet att tävla om prispengar. Det till skillnad mot Danmark och Norge där man gått ett steg längre och ställt in alla travtävlingar. Norge har ställt in tills vidare medan Danmark valt att ställa in alla tävlingar under 14 dagar i nuläget.