Travet tävlar vidare

Under fredagen fattade regeringen beslut om en ny förordning nya förordningen med förbud mot sammankomster med mer än 50 personer.
Svensk Travsport följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska spridningen av coronaviruset och har agerat för att travsporten ska kunna tävla vidare. Den 12 mars togs beslutet att förbjuda publik på travtävlingarna och att enbart de personer som krävs för att tävla får vistas på bana och stallbacke. Till den gruppen hör tränare, kuskar, hästskötare, transportörer och funktionärer samt personal som kan hålla stallbackscaféer öppna. Därmed betraktas inte travtävlingarna som en allmän sammankomst utan som en strikt arbetsplats.
– Vi delar självklart den oro som finns för ökad smittspridning i samhället och vikten av omsorg för riskgrupperna. Nu vidtar vi ytterligare åtgärder för att säkerställa arbetsmiljön i samban med med travtävlingar, säger ST:s vd Maria Croon i ett pressmeddelande på fredagen.
Vilka dessa nya riktlinjer handlade om var inte klarlagt på fredagseftermiddagen.
Här finns Svensk Travsports information om coronavirus och COVID-19."Många tusentals i Sverige har travsporten som sin verksamhet och arbetsplats. Vi värnar om alla dessa människors möjlighet till försörjning samtidigt som vi förhåller oss till det allvarliga läge som samhället befinner sig i", säger Maria Croon. Foto: Lars Jakobsson/TR Media