Svensk Travsport vill nu via en enkät skaffa sig en uppfattning om vilka drivkrafter som hästägarna har och vilka områden som kan utvecklas.

Det har tidigare gjorts undersökningar kring hästägande och hästägare, nu är det dags igen. I år är ett av Svensk Travsports fokusområden just hästägare. Så ta chansen att verkligen komma med åsikter om vad som krävs för att hästägarna i svensk travsport ska överleva och även kunna utveckla både ägande och sporten.

Svensk Travsport skriver på sin sida att hästägarna är en av de viktigaste grundpelarna för travsporten och hästnäringen i Sverige.

– Det är något Travhästägarna lätt kan skriva under på men vi vill också se mer verkstad och konkreta handlingsplaner för hästägandet, säger Mikael Melefors, ordförande för Travhästägarna.

Är det grattisfilmerna som alla ägare, tränare och uppfödare till vinnande hästar numera får från den 1 maj och som bara var vinnare av Svenska Travligan tidigare fick, som gör att hästägarna hänger i? Eller är det konkreta kostnadssänkningar som via bättre tävlingsplanering kan ge minskat resande, höjda prissummor, inga hyror för gästboxar eller att ATG:s (mer prisvärda) veterinärkliniker återuppstår?

– Därför är det viktigt att vi som hästägare som vet hur verkligheten tar chansen att komma med åsikter om vad som krävs för att hästägarna, både små och stora, och därmed också travsporten, ska överleva, säger Mikael Melefors.

Enkäten finns på Svensk Travsports hemsida, länk hittar du här

Bildmontage med travhästar i slutstrid och sedlar i bakgrunden.
Foto och montage: Mia Törnberg