Fyra tunga röster sitter i panelen när sportens villkor och hästägarnas överlevnad ska debatteras i en direktsändning från Travronden under måndagen.

Följ den direktsända paneldebatten här

Travhästägarna genomför sitt årsmöte på Solvalla på måndag den 6 maj från kl 13.00. Efter årsmötet, cirka kl 14.30, blir det debatt i frågor, som en del skulle kalla ödesfrågor, om bland annat de ekonomiska villkoren, den tuffa verkligheten för hästägarna och fördelningen av ATG:s överskott och nya spelskattebeslutet.

I panelen sitter ST:s ordförande Anders Källström, ATG:s vd Hans Lord Skarplöth, travtränare Jörgen Westholm och Travhästägarnas ordförande Mikael Melefors. Moderator är Lennart Persson.

– Vi ser fram emot att få diskutera intressanta och viktiga frågor som rör hästägarna och sporten, säger Mikael Melefors.

Mikael Melefors vill få upp både gamla viktiga frågor för travsporten men också frågor om sporten framtid och fortlevnad.

– Jag hoppas det här ska landa väl i Travsverige, det här saker som röra alla aktiva och inte minst hästägarna och vi är glada över att Travronden nappade på vårt initiativ med en direktsänd debatt, säger Mikael Melefors.

Följ sändningen här